Princ Hari od majke nasljeđuje 12,5 miliona eura
Princ Hari

U septembru puni 30. godina

Princ Hari od majke nasljeđuje 12,5 miliona eura

Princ Hari će 15. septembra ove godine proslaviti svoj 30. rođendan kada će i zvanično naslijediti svojih 10 miliona funti (12,5 miliona eura) koja mu je ostavila njegova majka, princeza Dajana, prenosi b92.

Od te sume, mlađi sin princa Čarlsa, moraće da na ime poreza isplati 40 odsto, tj. nešto manje u slučaju da odluči da dio novca uplati u dobrotvorne svrhe. 
Kako prenosi list Miror, njegov brat princ Vilijam je svoj dio majčinog nasljedstva dobio prije dvije godine. 
Izvor blizak kraljevskoj braći izjavio je za britanski tabloid da "postoji veoma malo sličnosti između običnog građanina i Harija i Vilijama, ali kada je riječ o porezu, tu su potpuno ravnopravni". 
"Vilijam je platio porez kada je napunio 30 godina, a tako će i Hari postupiti", naveo je on. 
Harijevi saradnici razmatraju o najpovoljnijem načinu da mladi princ ispuni svoju dužnost prema državi.
Princeza Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. kada je Hariju bilo svega 12 godina. Trenutno, princ zarađuje nešto više od 48.000 eura godišnje kao kapetan u vojsci.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.