Dino Merlin: Ja sam, što kaže Balašević, namćor
Dino Merlin

Iskren

Dino Merlin: Ja sam, što kaže Balašević, namćor

Dao sam sve od sebe i svu intimu iznio pred publiku. Ovih dana sam jako, jako ranjiv zbog toga.

Ovako je Dino Merlin započeo razgovor povodom novog albuma “Hotel Nacional”. Njegov spot za pjesmu “Školjka” prikazuje kako fanovi trče za Dinom. 
- Iskreno, ne znam šta im je. Meni je normalno da trče za Zdravkom Čolićem i za Severinom. Ne znam zašto trče za mnom jer ja sam, što bi Balašević rekao, namćor i nisam dio te priče, ali režiser koji je radio spot došao je iz Švajcarske i kada je vidio u Sarajevu kako fanovi trče za mnom, došao je na ideju da napravimo takav spot - kaže Merlin u intervjuu za “Radio S”. 
Posljednjih šest godina pjesme je pisao, kako kaže, u hodu. 
- Svi koji se bave pisanjem ili bilo kakvom kreacijom znaju da ne postoji vrijeme i mjesto kad čovjek može da odredi da radi. Imam osjećaj da i kada spavam nešto čeprkam oko tih pjesama. I kada radim one najordinarnije, najnormalnije stvari, ja jednostavno razmišljam o pjesmama, to je jedna vrsta prokletstva. Ja sam kao u onoj pjesmi “Prokletog me bog stvorio” - priča bosanski kantautor, koji će u avgustu započetu turneju koja će trajati možda i tri godine, prenosi Blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.