Lindsi Lohan tuži Rockstar zbog lika iz GTA V
ilustracija

Liči na nju

Lindsi Lohan tuži Rockstar zbog lika iz GTA V

Poznata glumica podnijela je tužbu protiv Rockstar Gamesa zbog toga što je koristio lik u igri koji veoma podsjeća na nju, piše Guardian, prenosi B92.

Lohanova tuži tvorce izuzetno popularne igre zbog toga što su stvorili lik Lejsi Džonas za koji ona tvrdi da je baziran na njoj sa ciljem da poboljša prodaju. 

Lejsi je opisana kao poznata glumica i u igri predstavlja manje bitan lik. Igrači je upoznaju u predgrađu Vinewooda gdje se krije od paparaca. Ona potom traži da je odvezete kući i tokom puta se žali na slavu i priznaje da je anoreksična. 

Lik izuzetno podsjeća na Lohanovu, posebno na prednjem omotu igre, gdje se pojavljuje sa telefonom u ruci. 

U tužbi se tvrdi i da je Rockstar koristio njen glas, izgled i odjevne predmete njene modne kolekcije bez dozvole. Lohanova spominje i Chateau Marmont Hotel koji se nalazi u igri. U pitanju je lokacija na kojoj je glumica nekada živjela i jasan pokazatelj na kršenje njenih prava.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.