Gilmurova supruga najavila novi album Pink Floyda
Dejvid Gilmur

Najava

Gilmurova supruga najavila novi album Pink Floyda

Poli Samson, supruga Dejvida Gilmura je objavila da će Pink Floyd u oktobru objaviti novi album.

Poli je na svom Twitteru precizirala da će album nositi naziv “The Endless River” i da će biti baziran na posljednjoj pjesmi koju je u svom životu napisao Rik Rajt, a koja je nastala za vrijeme snimanja albuma “The Division Bell” 1994. godine.

Vijest da će diskografija legendarnih Pink Floyd ipak dobiti još jedno poglavlje brzo se proširila među poklonicima benda. Na ovaj način bend, pored deluxe reizdanja, želi da obilježi jubilej 20 godina od posljednjeg izdanja, albuma “The Division Bell”.

Iako zvanična informacija ne postoji teško je zanemariti Poli kao relevantan izvor.

Ostaje nejasno da li će drugi osnivač Pink Floyda Rodžer Voters uzeti učešće u ovom projektu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.