10 nezaboravnih uloga Bore Todorovića
Bora Todorović

Pogledajte

10 nezaboravnih uloga Bore Todorovića

Legenda srpskog glumišta Bora Todorović preminuo je u Beogradu nakon nekoliko dana provedenih u bolnici u kritičnom stanju. u 84. godini. Igrao je u više od sto filmova, televizijskih ostvarenja i pozorišnih predstava, a dobitnik je i dvije najznačajnije nagrade za životno djelo, Pavle Vujisić na filmu i Dobričin prsten u pozorištu.

Šarmantni Dorćolac sa svim svojim vrlinama i manama uspijevao je da nasmije i najstamenije svojim interesantnim šalama i nadasve inteligencijom. Uloga Đenke je obilježila njegovu karijeru, a njegove replike iz filma su ga pratile cijeli život, mada je on najviše bio zadovoljan kako je igrao Roma Ahmeda u Domu za Vješanje...

Ovo su 10 nezaboravnih uloga barda srpskog glumišta

Maratonci trče počasni krug

Dom za vješanje

Balkan ekspres

Profesionalac

Vruć vjetar

Balkanski špijun

Nacionalna klasa

Sivi dom

Diplomci

Sveti Đorđe ubija aždah

(kurir)

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.