Zašto majka Amal Alamudin ne želi da joj se ćerka uda za Klunija?!

Religijsko pitanje

Zašto majka Amal Alamudin ne želi da joj se ćerka uda za Klunija?!

Većina majki skakala bi od sreće kada bi vjerenik njihove kćerke bio Džordž Kluni. Ali ne i Barija, majka Amal Alamudin, Klunijeve vjerenice, koja nije baš oduševljena ćerkinim izborom.

Ona bi željela da se Amal uda po svim libanskim, striktnim religijskim pravilima.

Naime, 37-godišnja advokatica Amal rođena je u Bejrutu, u bogatoj i veoma poštovanoj porodici, koja pripada sekti pod nazivom "Druz", srednjevjekovnoj zajednici koja predstavlja ogranak Islama. Ova zajednica svojim pripadnicima strogo zabranjuje vjenčanje sa strancima. U suprotnom, to završava socijalnim bojkotom i prekidom komunikacije sa Druz porodicama.

Zabileženi su slučajevi ubistava žena koje su prekršile ova pravila, a prošle godine, jednom muslimanu rođaci su odrezali penis jer je uvrijedio porodicu oženivši se djevojkom koja ne pripada njegovoj zajednici.

Ako se pravila prekrše, ne postoji mogućnost povratka u zajednicu.

"Svi misle da je Kluni džekpot za Amal, ali Barija uopšte nije srećna" - kaže izvor blizak porodici Alamudin. "Ona misli da Amal može bolje. Barija je rekla polovini stanovnika Bejruta, zapravo svakome ko je htio da je sluša, da postoji stotine hiljada Druza i pita se da li je moguće da niko od njih nije dobar za nju" - priča izvor.

Ne postoji mogućnost ni da Džordž stupi u ovu zajednicu kao ravnopravni član: da biste to postali, oba roditelja moraju biti Druzi. Čak ni Klunijevo i Amalino dijete ne bi bilo primljeno u ovu vjersku grupu.

Njihovo vjenčanje, zakazano za 12 septembar, neće biti po libijskoj religiji i smatraće se da je Amal napustila zajednicu i da prihvata tradiciju svog supruga.

Porodica Alamudin je aristokratska familija, čiji korijeni datiraju iz 14. vijeka. I pored svega, Barija je otputovala u Klunijevu vilu u Italiji, gdje je glumac šarmirao i, ako je vjerovati ljudima, posjeta je bila uspješna.

"Stajali su napolju, a Amal i njena majka su se smiješile. Izgledalo je kao da je sve u redu. Otputovala je sljedećeg dana, a na aerodromu su svi izgledali srećni" - kaže izvor.

U pripremama za vjenčanje učestvuju Klunijevi roditelji i srećni su ubog toga:

"Ja sam vrlo srećna. Amal je predivna djevojka i veoma mi se dopada" - rekla je Nina Kluni, majka holivudskog zavodnika, prenosi Stil.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.