Kluni demantuje novinare: Vaša laž povlači mnoga pitanja
Džordž i Amal

Pokrenuli "istragu"

Kluni demantuje novinare: Vaša laž povlači mnoga pitanja

Britanski portal Daily Mail obrisao je članak o majci vjerenice Džordža Klunija, Bariji Alamuddin, koja se navodno, ne slaže s njihovim vjenčanjem, a učinili su to nakon što je glumac objavio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je cijela priča najobičnija izmišljotina.

Ali, to nije sve. Daily Mail se izvinio zbog članka i naveo da su pokrenuli "istragu" da otkriju kako je do objave neistina uopšte došlo.

Podsjetimo, Kluni u otvorenom pismu koje je objavio USA Today, upozorava: "Daily Mail napisao je potpuno izmišljenu priču o majci moje vjerenice koja se protivi našem braku zbog vjerskih razloga".

Riječ je o članku Daily Maila u kojem stoji da se Baria Alamuddin protivi braku jer pripada Druzima, maloj monoteističkoj vjerskoj zajednici čiji se pripadnici uglavnom nalaze u Libanu, Izraelu, Siriji, Turskoj i Jordanu,

"Za početak, ništa izneseno u tom članku nije istina. Njena majka ne pripada Druzima i nije bila u Bejrutu otkad smo Amal i ja počeli da izlazimo. Najvažnije od svega, ne protivi se braku. Ali, sve je ovo manje bitno. Kad napišu da je Amal trudna, da ćemo se vjenčati na setu "Downton Abbeyja", da se kandidujem za predsjednika i sve ostale idiotske priče koje objavlju - nije me briga. Ali, ova laž povlači neka veća pitanja. Neodgovornost koju pokazuju kada u današnje vrijeme eksploatišu vjerske razlike gdje ne postoje, u najmanju je ruku opasna. Imamo članove porodice širom svijeta i kriminalno je kada neko na ovaj način izaziva takve probleme s ciljem da proda novine", piše Kluni i dodaje da se zalaže za slobodu govora, ali ne i za novinarsku neodgovornost.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.