Navijačica ipak 'uprskala' posao iz snova zbog jedne fotografije
Aksel Despiegelaere

Uništena svaka nada za posao iz snova

Navijačica ipak 'uprskala' posao iz snova zbog jedne fotografije

Zbog jedne fotografije najljepšoj navijačici uništena je svaka nada za posao iz snova!

Fotografije zgodne navijačice Aksel Despiegelaere obišle su svijet nakon utakmice između Belgije i Rusije. Zahvaljujući svom izgledu, primijetili su je modni scouti koji su je pozvali i ponudili joj ugovor za kozmetičku kuću Loreal.

No, čini se kako je njena karijera foto modela završila i prije nego je započela. Naime, na društvenim su mrežama osvanule fotografije Aksel pokraj ubijenih životinja u lovu u Africi, na kojima 'najljepša navijačica' drži pušku.

'Lov nije pitanje života ili smrti. Puno je važnije od toga...', napisala je Aksel na svom Fejsbuk profilu ispod fotografije koja je prikazuje pokraj ubijene gazele.

aksel9

Javnost je odmah osudila ove prizore, a iz Loreala su rekli da su raskinuli ugovor s lijepom Belgijankom.

'Ona nije naše zaštitno lice, s njom smo sarađivali na ad hoc osnovi i ugovor s Aksel Despiegelaere je prošlost', saopštili su iz poznate firme i dodali da njihova kompanija ne radi testiranja na životinjama za svoje proizvode, prenosi Kolektiv.me.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.