Surfuje u 7. mjesecu trudnoće uprkos savjetima ljekara (VIDEO)
Holi Bek Obermajer

Ne može da se odrekne okeana

Surfuje u 7. mjesecu trudnoće uprkos savjetima ljekara (VIDEO)

Bivša profesionalna surferka Holi Bek Obermajer (33) ni na ulasku u osmi mjesec trudnoće ne odustaje od redovnog surfovanja. Trudnica, koja živi u Nikaragvi, kaže da će u vodi ostati koliko god joj organizam to bude dozvoljavao, čak iako su je ljekari posavjetovali da prestane sa surfovanjem.

- Čitav život sam bazirala na tome da budem sliku okeana i da dobijam dobre talase. Bilo bi ludo da promijenim to samo zato što sam trudna - kaže Holi za "Hafington post".

Njoj je ovo prva trudnoća, a hrabra surferka, koja sada radi kao instruktor surfovanja u kampu, je odlučila da nastavi da se "brčka" iako su je ljekari posavjetovali da ro ne radi.

- To je dio mene. Surfujem već 20 godina. Ljekar i babica su me upozorili da ne surfujem, iako kažu da je plivanje u redu. Ali, oni nisu surferi, i ne razumiju ovaj sport. Jednostavno slušam svoje tijelo, a kada se umorim, odmah izlazim iz vode - objašnjava trudnica.

Ona priznaje da je manje surfovala u prvom tromesječju, ali od 14. nedjelje je počela ponovo normalno da se bavi sportom. Kako kaže, ipak je morala da napravi neke izmjene, kako bi dijete bilo bezbjedno.

- Izbjegavam gužvu, jer ne želim da rizikujem da me neko udari, i izbjegavam velike talase, iz očiglednih razloga. Takođe, ne isprobavam nikakve lude poteze. Jednostavnu surfujem bezbjedno i krećem na talas jedino ako znam da mogu to da izvedem - izjavila je Holi.

Holi kaže da će nastaviti da surfuje dokle god joj tijelo to bude dozvoljavalo, a poznaje neke žene koje su se bavile ovim sportom u 35. i 37. nedjelji. a svim budućim mamama savjetuje samo jedno - slušajte svoje tijelo.

- Morate realno da sagledate svoje vještine i da slušate svoj organizam. Samo budite oprezni - zaključuje ova aktivna buduća mama.

(ženablic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.