Američka ljepotica ima 24 godine, a previše je
Amanda Longacre

Skandal

Američka ljepotica ima 24 godine, a previše je "stara" za krunu (FOTO)

Amanda Longejker, doskorašnja misica Delavera, ima 24 godine, ali joj je komisija oduzela krunu jer je, navodno, prestara za ovo takmičenje. Američka ljepotica je bijesna, jer po pravilima na izboru ne smiju da učestvuju djevojke koje imaju 25 ili više godina, a ona će preći tu granicu tek mjesec dana nakon održavanja izbora za Mis Amerike u septembru.

amanda1

Ona tvrdi da joj rečeno da može da učestvuje, i da je samo bitno da ne napuni 25 godina prije održavanja takmičenja. Ipak, dvije nedjelje nakon što je proglašena za najljepšu ženu u saveznoj državi Delaver, kruna joj je oduzeta, uz obrazloženje da ne može da se takmiči jer će napuniti 25 prije kraja ove kalendarske godine.

Dok se takmičila na lokalnom novou nije imala nikakvih problema, a kada je prešla na državni nivo njene godine su jasno navedene na ugovoru, koji je potpisala Organizacija za stipendiranje mis Delavera.

Ova organizacija je imala uvid u njenu krštenicu prije nego što joj je dozvoljeno da se takmiči, i rekli su joj da godine, u njenom slučaju, neće predstavljati problem jer joj je rođendan tek mjesec dana nakon izbora za mis Amerike.

Lijepa Amanda je bila šokirana i tužna kada je saznala da će joj oduzeti krunu, ali i 11.000 dolara, koliko vrijedi stipendija koju bi dobila.

Zbog svega toga, Longejkerova je odlučila da tuži organizatore izbora. Ona traži 500.000 dolara za sebe, i 2.5 miliona dolara za ostale djevojke, koje su na isti način diskvalifikovane. Pored toga, ona traži i da joj dozvole da se, ipak, takmiči na izboru za Mis Amerike, piše Žena blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.