Đoković dobio plac u Pivi od braće Blagojević
Porodice Đoković i Ristić

Zahvalni na promociji naše zemlje

Đoković dobio plac u Pivi od braće Blagojević

Braća Blagojević, vlasnici etno sela “Montenegro" u selu Brezna u Pivi, odlučili su da prvom reketu svijeta, Novaku Đokoviću, poklone plac od tri hiljade metara kvadratnih u tom selu.

Milonja Blagojević je rekao da su se na taj gest odlučili nakon što je Đoković promovisao našu zemlju.

"To smo uradili u znak zahvalnosti ne samo što je kao teniser proslavio našu zemlju, jer je porijeklom Crnogorac, već što je ispromovisao Crnu Goru bolje nego Ministarstvo turizma u zadnjih deset godina (svadbom na Svetom Stefanu) odlučili smo da Novaku poklonimo plac koji se nalazi na zaravni između kanjona Nevidio i planina Vojnik i Durmitor", kazao je Blagojević Vijestima.

On napominje da je plac koji poklanjaju najboljem teniseru svijeta udaljen oko 20 kilometara od Jasenova Polja, mjesta odakle su Đokovići.

“Prije pet godina ja i moj brat Radonja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su željeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo pa smo odlučili da poklanjamo placeve poznatim ličnostima koji vole i promovišu Crnu Goru”, ističe Blagojević, prenosi Portal RTCG.

Tako je, kako je kazao, prošle godine plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mjestu promoviše Crnu Goru koju smatra svojom zemljom.

Misica treba, tvrde Blagojevići, za tri mjeseca da počne sa gradnjom kuće.

Vlasnici etno sela poznati su po neobičnim manifestacijama, poput takmičenja u ležanju, ali i po proizvodnji jedinstvenih suvenira, kao što su “bočica sa crnogorskim vazduhom" i „pivagra". Tu su i bašta Anđeline Džoli i Bred Pita i ludi kamen star oko hiljadu godina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.