Tri godine od smrti pjevača : Luisov fan iz Libana došao na pomen!
Habib Alberto Lebanese sa pjevačevom porodicom

I nebo je plakalo za njim

Tri godine od smrti pjevača : Luisov fan iz Libana došao na pomen!

Prošle su tri godine otkako je poginuo Ljubiša Stojanović Luis. Njegova porodica i prijatelji juče su se okupili na groblju Zbeg u Borči, gdje je održan pomen, a kiša je počela da pada baš u trenutku kad je svještenik krenuo da služi opelo. Stala je kad se završio obred. Prema narodnim vjerovanjima, to znači da je pokojnik bio dobar čovjek.

Veliki muzičar

Pored supruge Silvane i djece Andreja, Sergeja i Ele Mite, kao i ćerke iz prethodnog braka sa Dudom, Maje Novaković, koja je došla s ćerkom, i Luisovog brata Dragana, tu su bile i njegove kolege iz školske klupe Miša Mijatović i Slavko Banjac, ali i veliki fan iz Libana, kompozitor i violinista Habib Alberto Lebanese, piše Kurir.

- Ovaj dan je veoma tužan jer se sjećamo velikog muzičara kakav je bio Luis. Imao sam želju da ga upoznam i to se dogodilo prije četiri godine, na njegovom rođendanu. Prije mnogo godina zaljubio sam se, prije svega u njegov karakter. Iako smo se poznavali kratko, djelovalo je kao da se znamo cio život. Nadam se da počiva u miru - rekao je Libanac i dodao:
Djeca naslijedila talenat

- Luisove pjesme uglavnom su bile teške i potresne, kao da je predosjetio da će mu se život okončati na taj način - usred noći, vraćajući se iz kafane - rekao je Habib, koji Srbiju smatra drugom domovinom.
Silvana kaže da vrijeme ne može da joj zaliječi rane kao u pjesmi Dina Merlina, ali je srećna što su njena djeca povukli muzički gen na oca.

- Sergej je pravi tatin sin. Ima žicu za posao i stalno hoće nešto da radi. Upisali smo ga na gitaru, a Andrej kreće u peti razred niže muzičke i svira klavir, dok ćerka Ela Mita ide u muzičko zabavište - kaže Silvana, koja je otkrila Luisovu posljednju želju.
- Htio je da sva njegova djeca prisustvuju koncertu. Ako bude neke prilike, okupićemo se zajedno u njegovu čast. Voljela bih da nastup bude u Sava centru, ali je sad još sve na nivou ideje - zaključuje udovica popularnog pjevača.

Slavko Banjac

LUIS JE ŽELIO 
DA ME VRATI MUZICI


Slavko Banjac Luisa je poznavao četiri decenije.
- Upoznali smo se u muzičkoj gimnaziji u Nišu. Kada sam čuo kako pjeva, pomislio sam da li ću ikad doći na taj nivo. Želio je da me vrati muzici. Imali smo ideju da snimimo prizrenske zapise. Pjevao sam prije tri večeri u Vrnjačkoj Banji i nadam se da je čuo s neke zvijezde da sam se vratio da pjevam - kaže Banjac.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.