Marijana Fejtful:  Džim Morison je ubijen, a znam i ko je ubica!
Džim Morison

Do detalja

Marijana Fejtful: Džim Morison je ubijen, a znam i ko je ubica!

Engleska pjevačica Marijana Fejtful proslavlja pet decenija svoje karijere, a u jednom intervjuu otkrila je da zna ko je ubio frontmena grupe Dors, legendarnog Džima Morisona.

Naime, ona je rekla kako su joj tokom karijere postavljana najnevjerovatnija pitanja, a jedan od novinara se, po njenim riječima, "drznuo" da je upita zbog čega je ubila pjevača Džima Morisona.
- Pitanje sam shvatila veoma ozbiljno. Ovim putem ću mu objasniti zbog čega nisam ubila Džima. Ali znam ko jeste - rekla je Marijana.
Priča se vraća više od četiri decenije unazad, u ljeto 1971. godine. Putovala je u Pariz sa svojim tadašnjim dečkom Žanom De Bretejlom, koji je bio lični diler heroina svim poznatim facama.
Kada su stigli u prijestonicu Francuske, Žan je rekao pjevačici kako moraju da posjete frontmena Dorsa u njegovom apartmanu u ulici Botrelis.
- Osjetila sam neku nelagodnost u stomaku. Jednostavno sam imala osjećaj da će se dogoditi nešto loše. Pomislila sam, okej, uzeću par Tuinala (droga, tj. kombinacija dvije vrste barbiturata) i osjećaću se kao da nisam tamo. A Žan je otišao kod Morisona i ubio ga. Mislim, ubijeđena sam da je bila nesreća. Jadnik. Doza je bila prejaka za njega, i umro je. Kako god, svi povezani sa smrću jadnog Džima su odavno pod zemljom. Sem mene - rekla je Marijana Fejtful.
Džim Morison se marta 1971. preselio u Pariz, sa namjerom da napravi pauzu od koncerata i da se koncentriše na pisanje. Nadao se da će vratiti svoj život na pravi put.
Umro je ubrzo nakon toga, 3. jula 1971, u svojoj kadi u 27. godini; mnogi obožavaoci i biografi tvrdili su da je to bilo zbog predoziranja drogom, ali zvanični izvještaj kaže da je uzrok otkazivanje srca.
Autopsija nije izvršena zato što medicinski vještak, postupajući po francuskom zakonu, nije pronašao tragove borbe ili zločina. Nepostojanje zvanične autopsije ostavilo je mnoga pitanja nedogovorena i obezbijedilo je pogodno tle za spekulacije i glasine.
U svojoj knjizi u kojoj opisuje najzanimljivije detalje svoje 50-godišnje karijere, Marijana takođe govori o saradnji sa Nikom Kejvom na novom albumu, kao i kako je "zgrožena smrću Ejmi Vajnhaus".

(alo)
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.