Ova djevojčica je razlog zbog kojeg mami nije dozvoljeno da se takmiči za mis (FOTO)
Danijel i njena ćerka Aneliz

Engleska

Ova djevojčica je razlog zbog kojeg mami nije dozvoljeno da se takmiči za mis (FOTO)

Danijel Tajler (23) iz Belpera u Dabriširu u Engleskoj prvo je primljena na takmičenje za mis, a dvije nedjelje kasnije je putem mejla obaviještena o politici izbora za mis koja nalaže da takmičarke ne smiju da imaju djecu.

U svojoj prijavi za mis Engleske, Danijel Tajler napisala je da je njeno najveće dostignuće njena trogodišnja ćerka Aneliz.

Danijel je bila uzbuđena što je primljena na takmičenje, ali samo dvije nedjelje kasnije javili su joj da ne može da učestvuje jer je majka.

Organizatori su je obavijestili da se to kosi sa njihovom politikom – naime, oni ne prihvataju učesnice koje imaju djecu.

- Počela sam da se radujem takmičenju, pa sam bila mnogo uznemirena kad sam to saznala, jer je to sramota. Ja sam ponosna mlada majka i u prijavi sam napisala da je moje najveće dostignuće moja ćerka. Prvo su mi javili da mogu da se takmičim, a onda su me, dvije nedjelje kasnije, odbili. To je zastarjelo pravilo – kaže Danijel.

Direktor takmičenja za mis Engleske, Endži Bisli kaže da oni nemaju ništa protiv majki, ali da nije pravedno djetetu oduzimati majku na tako dugo vrijeme.

- Mis Svijeta i Mis Engleske upravo i vode majke koje cijene porodicu i njene vrijednosti. Nije u redu oduzimati djetetu i porodici majku na godinu dana i to je glavni razlog. Time se pokreće pitanje ko će brinuti o djetetu za vrijeme odsustva majke, pa zato to ne bilo fer – kaže Endži.

Ipak, Danijel nije bila obeshrabrena, pa se prijavila za Mis Midlandsa Velike Britanije, koje dozvoljava majkama da se takmiče.

- Drago mi je da Mis Velike Britanije ima pozitivan stav prema majkama – kaže ona.

(ženablic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.