Holivud slomljen smrću Robina Vilijamsa
Robin Vilijams

Nevjerica i bol

Holivud slomljen smrću Robina Vilijamsa

Gotovo svi imaju reći samo jedno: Čast nam je što smo te poznavali...

Iznenadna vijest o smrti glumca Robina Vilijamsa prolomila se Holivudom za svega nekoliko minuta.

Nevjericu i bol njegove kolege su podijelile na društvenim mrežama, a posebno je dirljiv oproštaj Akademije filmske umjetnosti.

Akademija je objavila samo kratko "Duše, slobodan si" uz sliku jedne od njegovih najljepših uloga, Duha iz Aladina.

robin1

Stiv Martin, Leni Krevic, Rašida Džouns, Pink, Ozi Ozburn samo su neki od poznatih koji su posljedni pozdrav Robinu uputili preko Twittera...

robin

Gotovo svi imaju reći samo jedno: Čast nam je što smo te poznavali.

Počeo krajem 70-ih

Rođen 1951. u Čikagu, Robin je karijeru počeo kasnih sedamdesetih TV serijom "Mork and Mindi", ali je slavu stekao filmom "Dobro jutro Vijetname", za koji je nagrađen Zlatnim globusom.

Mogao je svakoga da parodira, od Džona Vejna, do Kejta Ričardsa ili ruskog emigranta, bio je "najsmješniji čovjek na svijetu", kako ga je kritika opisivala.

Dobio je Oskara 1997.godine za najbolju sporednu ulogu učitelja terapeuta u filmu "Dobri Vil Hanting".

Pamte se Vilijamsove mnogobrojne maestralne uloge u filmovima, kao što su "Društvo mrtvih pjesnika" ili "Kralj ribara", za koju je takođe ovjenčan Zlatnim globusom, zatim Altmanov "Popaj", "Moskva na Hadsonu" Pola Mazurskog, "Kuka" Stivena Spilberga i "Dekonsgtruisati Harija" Vudija Alena.

Na sceni, Vilijams se 1988. na Brodveju, zajedno sa Stivom Martinom, proslavio ulogom u komadu "Čekajući Godoa".

(vijesti.me)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.