Džon Travolta: Shvatio sam zašto se Jugoslavija raspala
Džon Travolta

"Sezona ubijanja"

Džon Travolta: Shvatio sam zašto se Jugoslavija raspala

Američki glumac je u intervjuu za "Hafington post" govorio o prošlogodišnjem filmu "Sezona ubijanja", u kojem je tumačio lik bivšeg srpskog vojnika

Američki glumac Džon Travolta je u intervjuu za "Hafington post" govorio o prošlogodišnjem filmu "Sezona ubijanja", u kojem je tumačio lik bivšeg srpskog vojnika Emila Kovača. Kaže da je zbog uloge morao da otputuje u Bosnu i Hercegovinu kako bi se što bolje pripremio, jer mu je bilo potrebno pojašnjenje o ratu. Inače, priča je odnosu dvojice ratnih veterana, Srbina i Amerikanca (igra ga Robert de Niro) koji su učestvovali u ratu u BiH.

- Otputovao sam na svoj račun u Bosnu i Hrvatsku i intervjuisao Srbe, Hrvate i Bosance, kako bih saznao kako je izgledao ratni sukob iz njihove perspektive - kazao je Travolta. - Shvatio sam da svi oni krive jedni druge za rat koji su izazvale neke druge osobe sa strane. Kada sam to raščistio, bio sam prosvetljen i osjetio potrebu da budem objektivan i da ne stajem ni na čiju stranu. Stvarno sam osjetio da mogu da shvatim svoj lik.

(novosti)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.