Sin Džekija Čena uhapšen u Kini zbog posjedovanja droge
Džeki Čen

Džejsi Čen

Sin Džekija Čena uhapšen u Kini zbog posjedovanja droge

Sin proslavljenog holivudskog glumca Džeki Čena uhapšen je u Kini, po optužbama za posjedovanje i konzumiranje droge, britanski Bi-Bi-Si (BBC) prenosi danas pisanje kineskih državnih medija.

Džejsi Čen (31), takođe glumac, uhapšen je prošlog četvrtka zajedno sa tajvanskom filmskom zvijezdom Kajom Koom (23), saopštila je policija iz Pekinga.

Policija je navela da su oba glumca bila pozitivna na marihuanu, kao i da je u Čenovoj kući pronađeno više od 100 grama te droge.

Čen, čijeg oca Džekija je kineska policija 2009. imenovala za ambasadora za kontrolu droge, može biti osuđen na kaznu zatvora od tri godine, ukoliko bude proglašen krivim.

Hapšenje dva glumca sprovedeno je u sklopu velike kineske akcije protiv droge, u kojoj je do sada pritvoreno nekoliko poznatih ličnosti, medju kojima i glumac Gao Hu (40), koji je zapaženu ulogu ostvario u filmu Džang Jimoua "Cvijeće rata" iz 2011.

Zamjenik direktora pekinške kancelarije za borbu protiv droge, Džin Džihaj rekao je da poznate ličnosti nisu posebno na meti policije.

Prošle sedmice, 42 umjetnicke agencije u Pekingu potpisale su sporazum sa policijom da neće angažovati poznate ličnosti koje imaju problem zavisnosti.

Kineski predsjednik Si Djinping u junu je pozvao na "oštre mjere" u borbi protiv droge, prenosi Blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.