Danas bi Dino Dvornik napunio 50 godina (VIDEO)
Dino Dvornik

Sjećanje

Danas bi Dino Dvornik napunio 50 godina (VIDEO)

Na današnji dan, prije pedeset godina, rodio se jedan od najpopularnijih hrvatskih i eks-ju muzičara Dino Dvornik. Muzičku karijeru “kralj fanka” započeo je osamdesetih godina prošlog vijeka, a svojom orginalnošću i energijom ubrzo je osvojio pažnju kako medija, tako i publike.

Njegovi hitovi kao što su “Ti si mi u mislima”, “Afrika”, “Jače, manijače”, “Hipnotiziran” i drugi se i dan danas rado slušaju. Njegove nastupe su pokušali mnogi da kopiraju, ali bezuspješno.

Preminuo je 7. septembra 2008. godine u 44. godini života. Prema toksikološkim nalazima, Dino je umro od kombinacije tableta za smirenje, tableta protiv bolova i antidepresiva.

Poslušajte neke od najvećih hitova Dina Dvornika

Dino Dvornik – “Ti si mi u mislima”

Dino Dvornik – “Afrika”

Dino Dvornik – “Jače manijače”

Dino Dvornik i Viktorija – “Od Beograda do Splita”

Dino Dvornik – “Hipnotiziran”

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.