Ejmi Vajnhaus dobija statuu u Londonu
Ejmi Vajnhaus

Britanska pjevačica umrla prije tri godine

Ejmi Vajnhaus dobija statuu u Londonu

Britanska pjevačica Ejmi Vajnhaus koja je umrla prije tri godine, biće ovekovječena statuom u dijelu Londonu gdje je živjela, saopštila je danas njena porodica.

Bronzana statua pjevačice biće otkrivena u londonskoj četvrti Kamden 14. septembra, na njen rođendan.

Statua umjetnika Skota Itona nalaziće se kod posjećenog tržnog centra Kamdena, koji privlače turiste zbog živopisnih zanatskih radnji i uličnih izvođača.

Prvobitno je bilo predviđeno da statua bude kraj obližnje koncertne dvorane, ali je otac pjevačice, Mič Vanjhaus, rekao da će kod tržnog centra statua njegove ćerke biti posjećenija.

- Ejmi će sada zauvijek nadgledati svoj rodni grad - rekao je Mič Vajnhaus.

Ejmi Vajnhaus (27) umrla je od trovanja alkoholom 23. jula 2011. godine. Bila je poznata po izražajnom kontraaltu i mješavini muzičkih žanrova - ritma i bluza, soula i džeza.

Svoj posljednji koncert je održala u Beogradu, mjesec dana prije nego što je umrla.

(24sata.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.