Potez Majli Sajrus koji je oduševio planetu
Majli Sajrus

Na dodjeli nagrada

Potez Majli Sajrus koji je oduševio planetu

Majsli Sajrus je na ovogodišnjoj dodjeli MTV nagrada odlučila da pokaže cijelom svijetu kako može da bude i zrela i humana, pa je umjesto plaženja i vrckanja u bikiniju, odlučila da podigne svijest o tome kako žive beskućnici Los Anđelesa.

U njeno ime je nagradu za najbolji video godine podigao Džes, zgodni plavokosi mladić, koji nema ni dom ni novac.

- Zovem se Džes. Primam ovu nagradu u ime 1.6 miliona beskućnih omladinaca u Ujedinjenim Američkim Državama, koji gladuju, izgubljeni su i strahuju za svoje živote. Ja to znam, jer sam i sam jedan od njih - rekao je ovaj dvadesetdvogodišnjak, koji ovako skockan ni po čemu ne odaje da se ne uklapa u holivudsku elitu.

- Bio sam statista u vašim filmovima, bio sam statista u vašim životima. Los Anđeles ima najveću populaciju mladih beskućnika u cijeloj Americi. Iako sam vama nevidljiv na ulicama, mnogi moji snovi su isti kao i oni koji su vas doveli ovdje večeras - nastavio je on.

Tokom govora, Džes nije otkrio ništa više o sebi, a "Njujork tajms" tvrdi da je ovaj mladić porijeklom iz Oregona. Direktor skloništa za beskućnike, Heder Karmičel, kaže da je on ranije primao pomoć od njih. Ona tvrdi da je Majli nedavno posjetila njihovo sklonište, gdje je i upoznala Džesa.

Na kraju dirljivog govora, Džes je sve zainteresovane uputio na Majlinu Fejsbuk stranicu, na kojoj je pjevačica okačila video sa uputstvima kako može da se pomogne beskućnicima u Americi.

- Moj nadraži lik ikada - napisala je pjevačica pored slike koju je podijelila na Instagramu. Na fotografiji sjede njih dvoje - on beskućnik, ona milionerka - ispred raširene američke zastave.

Pjevačica je podijelila još jednu sliku, na kojoj njih dvoje na glavama nose prazne papirne kese od roze hrane. Ona i "njen heroj" su slavlje poslije MTV nagrada nastavili sami, u restoranu brze hrane.

Majli u njenom videu tvrdi da ovo nije uradila radi samopromocije, već zaista želi da pomogne mladima koji nemaju dom.

Pogledajte govor beskućnika Džesa:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.