Karleuša dobrovoljno dala krv
JK

Humana JK

Karleuša dobrovoljno dala krv

Dan prije nego što se na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, po dolasku sa filmskog festivala u Sarajevu, polila hladnom vodom, prihvativši „ledeni izazov“ Čedomira Jovanovića, pjevačica Jelena Karleuša je donirala 2.500 dolara organizaciji za borbu protiv amiotrofične lateralne skleroze.

Uplatnicu sa novčanim iznosom i zahvalnicu za ovakav gest, postavila je u srijedu na „Tviter“. Ne da bi se pohvalila, već da ovaj njen humani čin, kao i drugih pjevača, niko ne dovede u pitanje,pišu Novosti.

Karleuša se odazvala u srijedu i akciji dobrovoljnog davanja krvi, pa je posle napuštanja Instituta za transfuziju krvi pozvala fanove da učine isto.

- Podržala sam ovu akciju iz humanih razloga, posle apela Instituta za transfuziju krvi koji raspolaže rezervama krvi za jedan i po dan - kazala je za „Novosti“ Jelena Karleuša.

- Moja krvna grupa je nulta negativna i svakom mogu da budem donator, ali samo oni koji je imaju mogu da budu njeni primaoci. 

To je razlog više što sam odlučila da postanem redovni davalac. Smatram da kao poznata ličnost mogu da skrenem pažnju javnosti na humanitarne akcije. Ne bih voljela da se ovakav moj gest, ili bilo kog kolege, protumači kao marketing. 

Željela bih da humanost ima najbolji marketing na Balkanu, a da bi se to dogodilo javne ličnosti među prvima moraju da iskoriste svoj uticaj i pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Ne postoji ljepši osećaj od saznanja da ste nekom spasli život.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.