Lejdi Gaga i Toni Benet: Djeco, slušajte džez!
Toni Benet i Lejdi Gaga - Beta/AP

Domaći zadatak za mlade generacije

Lejdi Gaga i Toni Benet: Djeco, slušajte džez!

Toni Benet i Lejdi Gaga imaju domaći zadatak za mlade generacije: da slušaju njihov novi džez album.

Dvoje Gremijem nagrađivanih pjevača se nadaju da će album "Cheek to Cheek" približiti džez mlađoj publici. 

"Poenta ovog albuma nije da Toni i ja radimo zajedno, već da približimo džez potpuno novoj publici", izjavila je Lejdi Gaga, dodajući da su ona i Benet željeli da daju džezu ono što mu pripada - najviše poštovanje i počast. 

Na albumu "Cheek to Cheek", koji izlazi idućeg utorka, nalaze se numere velikana džeza, od Djuka Eligtona (Sophisticated Lady) preko Bilija Strejhorna (Lush Life) do Kola Portera (Anything Goes). 

Lejdi Gaga i Toni Benet su na njemu radili dvije godine. Pop diva, koja je poput svog starijeg kolege odrasla u Njujorku, kazala je da pjeva džez od svoje 13. godine. 

"Džez je bliži mojoj prirodi. Ja sam buntovnica i za mene je ovo prava pobuna da na trenutak okrenem leđa popu i pjevam čisti džez", objasnila je Gaga. 

"U stvari, džez je originalna američka pop muzika i pokušavam da što bolje objasnim svojim fanovima da su ove pjesme istinski vanvremenske", navela je ona. 

Gaga (28) i Benet (88) su prvi put zajedno radili 2011, na pjesmi "The Lady Is a Tramp" sa Benetovog albuma "Duets II" koji se prodao u više od milion primjeraka i osvojio dvije Gremi nagrade.

(B92)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.