Klunijeva vjerenica zablistala na probi vjenčanja (FOTO)(VIDEO)
Amal Alamudin

Svadba u Veneciji

Klunijeva vjerenica zablistala na probi vjenčanja (FOTO)(VIDEO)

Najslavniji neženja Džordž Kluni danas uplovljava u bračnu luku. Biće to njegov drugi brak i oženiće svoju advokaticu Amal Alamudin, piše Rtcg.

Venecijanske vlasti izdale su naređenje da središte grada bude zatvoreno za sve kada se bude održala i službena ceremonija vjenčanja, dok će se zabava trajati četiri dana. Stiže oko 150 zvanica, a među njima i brojni holivudski prijatelji. Ovog vikenda mnogi su se uputiti u Veneciju ne bi li barem krajičkom oka vidjeli vjenčanje godine.

Najavljeni su Bred Pit i Anđelina Džoli, Andrea Bočeli koji će pjevati na svadbi, Bono Voks iz U2, manekenka Sindi Kraford, a Met Dejmon već je stigao sa suprugom. Gondole koje će prevoziti mladence i goste već nose inicijale budućih supružnika.

 ..

Ceremonija će se održati u hotelu od sedam zvijezdica, dok će se čin vjenčanja odvijati u gradskoj palati iz 16. vijeka. Šuška se da će Kluni nositi Armanijevo odijelo, dok će britanska pravnica Amal Alamudin nositi vjenčanicu Sare Barton. Džordžov kum će biti Rande Gerber, suprug Sindi Kraford, dok bi kuma trebalo da bude Amalina sestra Tala.

Džordž srećan i zaljubljenDžordž srećan i zaljubljen

Sinoć je održana i proba prije samog vjenčanja. Paparaci prate slavni par na svakom koraku, no izgleda da Amal ne smeta sva ta gužva - bila je prava zvijezda u crvenom saten haljini, tako da mnogi jedva čekaju i vidjeti kakva će biti sama vjenčanica.

 ..

36-godišnja advokatica koja je studirala na Oksfordu, radila je na Međunarodnom sudu pravde kao savjetnica glavnog tužitelja Posebnog suda za Liban na slučaju ubistva premijera Rafika Haririja i pomagala bivšem generalnom sekretaru UN-a Kofiju Ananu u uspostavljanju mira u Siriji. Branila je i bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko i osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža.

 ..

Kluni se od drugih glumačkih zvijezda s holivudske "A liste" razlikuje svojim političkim i humanitarnim zalaganjem, a posebno se istakao u brizi za izbjeglice iz Darfura, u Sudanu i za žrtve potresa na Haitiju 2010. Svijet tako dobija još jedan bračni par koji glamur povezuje s humanitarnim radom - baš poput  Anđeline i Breda.

 ..
 ..
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.