Brižit Bardo napunila 80 godina!
Brižit Bardo

Bila je seks simbol šezdesetih

Brižit Bardo napunila 80 godina!

Prva glumica koja se pojavila na filmskom platnu u bikiniju, pedesetih godina 20. vijeka, i izazvala skandal, žena koja se poslije povlačenja iz javnog života posvetila brizi o životinjama, čuvena Brižit Bardo proslavila je juče svoj 80. rođendan, piše Alo.

Krajem pedesetih i šezdesetih, poznata BB je bila oličenje seksepila, ženske senzualnosti, šarma i neodoljive privlačnosti.

U djetinjstvu je bila poznata pod nadimkom Bebe, a pod imenom Brižit Bardo je na filmskom platnu debitovala 1952. godine u filmu „Ludi od ljubavi“. Pravo ime joj je Kamil Žava.

Uloga u filmu „I bog stvori ženu“ donio joj je svjetsku slavu i milionsku zaradu. Film je snimio njen tadašnji muž Rože Vadim, a to ostvarenje je donijelo promjene u poimanju seksa na filmu jer u njemu u jednoj sceni ona bosonoga igra na stolu. Od Vadima se razvela 1957. godine, a poslije se udavala još tri puta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.