Rijana u sljedećem filmu o Džems Bondu
Rijana

Uzbuđena zbog saradnje

Rijana u sljedećem filmu o Džems Bondu

Slavna pjevačica Rijana će se pojaviti u novom filmu o Džems Bondu, rame uz rame sa Danijelom Crejgom, javljaju britanski mediji.

Sunday Mirror navodi kako su Rijani prišli producenti filma, ponudivši joj ulogu, te kako je ona jako uzbuđena zbog ove saradnje.

"Rijana je velika ljubiteljka Bondovih filmova i oduvijek je imala želju da se pojavi u jednom od njih. Nije čak ni morala razmisliti o tome, odmah je pristala. Jako je uzbuđena", kazao je jedan izvor.

"Bond 24", u režiji Sema Mendeza se počinje snimati 6. decembra, a njegov je završetak planiran u novembru 2015.

Džems Bondu, poznat i kao "007" je izmišljeni britanski špijun koji se prvi put pojavio 1953. godine u djelu pisca Jana Fleminga. Fleming je napisao više romana i pripovjedaka sa Bondom kao glavnim junakom, a poslije njegove smrti 1964. godine nove literarne avanture smišljali su i pisali brojni drugi pisci.

Džems Bond je najpoznatiji po seriji filmova filmske kuće EON Productions. O ovom junaku snimljena su dvadeset četiri filma od kojih je jedan parodija žanra, a drugi je snimljen u američkoj produkciji.

U oficijelnim filmova Bonda je do sad glumilo šest glumaca: Šon Koneri (1962–1971; 1983), Dejvid Niven (1967), Džordž Lezenbi (1969), Rodžer Mur (1973–1985), Timoti Dalton (1987–1989), Pirs Brosnan (1995–2002), i Danijel Crejg (od 2006. do danas).

(cdm)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.