Fotografija koja je izazvala bijes javnosti

Stela Mekartni

Fotografija koja je izazvala bijes javnosti

Modna kreatorka Stela Mekartni postavila je na svoj Instagram profil fotografiju koja je razbjesnila mnoge.

Davno je Kejt Mos priznala da “ništa nije toliko ukusno, koliko je lijep osjećaj biti mršav”, a fotografijom koju je objavila na svom Instagram profil i Stela Mekartni pokazuje da je saglasna s tim. 

Fotografija manekenke koja nosi majicu iz njene nove kolekcije razbjesnila je fanove zato što izgleda “potpuno izgladnjelo” i “anoreksično”. 

“Odvratno. Majica joj uopšte ne stoji dobro, visi joj preko kostiju”; “Uznemirujuća slika. Ova mlada dama je očigledno veoma bolesna, a promovisanje ovakvog tijela u modnom svijetu je potpuno pogrešno”, glasili su neki od komentara. 

Nakon negativnih komentara fotografija je uklonjena i zamijenjena slikom druge manekeknke. 

Inače, ovo nije prvi put da Stela Mekartni izazove negativnu pažnju. Naime, ona je na Nedjelji mode u Parizu izjavila da “jake žene nisu privlačne”, kao i da kolekcija za proljeće/ljeto 2015 “slavi krhkost i nježne žene”.

(super žena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.