Mark Zakerberg kupio dio Havaja za 100 miliona dolara
Mark Zakerberg

Osnivač Fejsbuka

Mark Zakerberg kupio dio Havaja za 100 miliona dolara

Mark Zakerberg navodno je kupio plac na Havajima koji je platio više od 100 miliona dolara, a na njemu planira da izgradi privatnu vilu.

Riječ je o dijelu ostrva Kauai površine 280 hektara na sjevernoj obali koji ima bijelu pješčanu plažu i organsku farmu. 
Po zakonima Havaja plaža će morati da ostane otvorena za javnost, jer privatne ovdje ne postoje.

Zakerberg (30) čije se bogatstvo procjenjuje na 33 milijarde dolara, tako će se pridružiti Leriju Elisonu, koji se nalazi na čelu upravnog odbora kompanije Oracle. On je kupio cijelo ostrvo Lanai i to za 600 miliona dolara.

Zanimljivo je da je Zakerberg 2010. iznajmljivao skromno imanje u blizini sjedišta Facebooka. Naredne godine, preselio se u sedam miliona vrijednu rezidenciju u Palo Altu u Kaliforniji.

Takođe, kupio je za 30 miliona još četiri kuće u blizini njegove, kako ne bi mogao da dobije neprijatne komšije, prenosi Kurir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.