Umrla glumica Marija Crnobori
Marija Crnobori

U 97. godini

Umrla glumica Marija Crnobori

Jugoslovenska glumica Marija Crnobori umrla je u Beogradu, u 97. godini, prenose elektronski mediji.

Rođena je 1. oktobra 1918. godine u Banjolama, na Istri. Stručnu učiteljsku školu završila je 1942. godine, a zatim i Glumačku akademiju u Zagrebu u klasi Branka Gavelle. Od 1941. do 1946. igrala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a zatim u Rijeci.

U Beogradu je osnovano Jugoslovensko dramsko pozorište, pa je na poziv prvog upravnika, Bojana Stupice i Elija Fincija prešla u to pozorište. Objavila je knjige "Svijet glume" i "Životić" i bila je dobitnica više nagrada za svoje stvaralaštvo.

(Rtcg)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.