Pamela  zahvalila na tituli “Velike dame Crne Gore”
Pamela Anderson

Priznanje dobila od crnogorske Carske kuće

Pamela zahvalila na tituli “Velike dame Crne Gore”

Pamela Anderson, poznata američka starleta i glumica zvijezda serije “Čuvari plaže” na svom Fejsbuk profilu se prije dva dana zahvalila na priznanju koje je dobila od crnogorske Carske kuće, koja joj je dodijelila titulu “Velike dame Crne Gore” u znak priznanja zbog njenog aktivizma u odbrani morskog biodiverziteta, “posebno u odbrani životinja u našim okeanima”.

Uz izražavanje zahvalnosti zbog počasti koja joj je data, Anderson kaže da “kao saosjećajna osoba  smatra da ima odgovornost da koristi svoj glas da pomogne onima koji ne mogu govoriti u svoju odbranu”, te da će ovo priznanje koristiti ubuduće u te svrhe .

Anderson se u svom pismu zahvalnosti obraća Vašem visočanstvu (“Your majesty”), ali nigdje ne pominje ime tog crnogorskog kraljevskog visočanstva, što je ostavilo prostora za spekulacije ko je starletu proglasio “Velikom damom Crne Gore”.

Savjetnički tim princa Nikole Petrovića negirao je za Vijesti da ima ikakve veze sa ovim priznanjem, tako da list tvrdi, ne pominjući čime potkrepljuje te tvrdnje, da je iza svega italijanski gastronomski novinar Stefan Černetić, koji se predstavlja kao nasljednik crnogorske loze Crnojevića, prenosi portal Analitika.

List je kontaktirao Černetića, koji je odbio da za Vijesti da izjavu, jer rade “za onu vladu mafijaša i masonerije crnogorske”.

Dodao je, međutim, da će Pamela biti prisutna na narednom velikom balu kraljevske kuće koji će biti organizovan u junu naredne godine.

Anderson podvlači da “milostivo poštuje” ovo priznanje koje upućuje na potrebu zaštite i konzervacije morskog biodiverziteta, “nevjerovatne raznovrsnosti života u morima i na zemlji ove prekrasne planete”.

Ona podsjeća da se na planeti ne može živjeti sa smrću okeana, te da je kao članica posade na Sea Shepherd na Farskim ostrvima pomogla da se  pažnja međunarodne javnosti usmjeri na strašno ubijanje kitova i delfina, te da je spremna da stane na prvu liniju sa  međunarodnim volonterima kako bi se ubijanje zaustavilo.

Starleta tvrdi da je u ljeto 2013. godine na obalama Farskih ostrva ubijeno oko 1300 kitova i delfina, a da a “tek 35”.

Inače, Pamela Anderson dolazila je u Crnu Goru, i tada je primio gradonačelnik Podgorice, dr Miomir Mugoša.

U julu 2009. ugostoi ju je i biznismen Duško Knežević i tada je najavljeno i partnerstvo sa Kneževićevom Atlas grupom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.