Vjerovali ili ne ove svjetske zvezde ponekad samo OTVARAJU usta! (VIDEO)
Bijonse-nastup na inauguraciji Baraka Obame

PLEJBEK

Vjerovali ili ne ove svjetske zvezde ponekad samo OTVARAJU usta! (VIDEO)

I dok je u našoj zemlji pjevanje na plejbek više pravilo nego izuzetak, dotle je na svjetskoj muzičkoj sceni "otvaranje usta" sredstvo kojem malo koji muzičar olako pribjegava. A kada i odluče da umjesto pjevanja samo "otvaraju usta" to nerijetko ne izgleda lijepo. . Ovo su samo neki od primjera poznatih pjevača koji su pjevali na plejbek.

Muse-nastup na italijanskoj televiziji

Grupa Muse doživjela je svoj plejbek fijasko prilikom gostovanja u jednoj italijanskoj televizijskoj emisiji.Kako im je rečeno da pesmu neće moći da izvedu uživo, muzičari su riješili da se našale sa produkcijom emisije. Na bini su zamijenili uloge- pa je gitarista i vokal zauzeo mjesto bubnjara, bubnjar se predstavio kao pjevač, dok je basista za tu priliku igrao ulogu klavijaturiste i gitariste.

50 cent-nastup na dodjeli B.E.T.  nagrada

Reper je nastupao na ceremoniji dodjele B.E.T nagrada 2007. godine kada je naočigled publike na plejbek izveo pjesmu “Amusement Park”. Da nešto nije kako treba publika je shvatila već na samom početku, kada je reper propustio da odrepuje jedan stih. Uprkos reperovom propustu stih se ipak čuo što je dovelo publiku do zaključka da se 50 cent poslužio plejbekom.

Maraja Keri nastup u Good Morning America

Uprkos tome što Maraja Keri slovi za jednu od najboljih ženskih vokala ikada, i ova pjevačica je doživjela  neprijatnost prilikom uživo nastupa u emisiji "Good Morning America" 2008. Samo nekoliko trenutaka od početka pjesme Maraja se zbunila i čini se kako nikako nije uspjevala da pravilno "otvara usta". Kako je tokom cijelog nastupa bila prilično statična na sceni, ostaje nepoznato šta je ovu pjevačicu omelo u uspješnom izvođenju plejbeka ove pjesme. 

Red Hot Chili Peppers-nastup na poluvremenu Superbola

Grupa Red Hot Chili Peppers nastupala je na poluvremenu Superbola 2014. godine a jedino je pjevač Antoni Kids  nastupao uživo dok instrumenti ostalih članova benda nisu bili ni uključeni. Kako je objasnio Fli, gitarista benda organizatori sportskog takmičenja su tražili od njih da nastupaju na plejbek kako bi izbjegli moguće komplikacije koje nastup uživo nosi sa sobom.

Bijonse-nastup na inauguraciji Baraka Obame

Kao i Maraja Keri, i Bijonse važi za jednu od najboljih pjevačica ali ni njoj ne uspjeva uvijek da da svoj maksimum.Tako joj nije pošlo za rukom da uživo otpeva himnu Amerike na inauguraciji Baraka Obame. Bijonse je sama priznala da je himnu otpjevala na plejbek, jer nije imala vremena za probu sa orkestrom koji je nastupio sa njom. 

(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.