Jelena Đoković: Novakovo ime otvara sva vrata u svijetu
Nole i Jelena

Posvećena fondaciji

Jelena Đoković: Novakovo ime otvara sva vrata u svijetu

Ona je sposobna, jaka i ambiciozna žena, koja se rijetko pojavljuje u medijima, ali uz koju je Fondacija „Novak Đoković“ procvjetala.

Ovako su novinari magazina „Sporto“ opisali Jelenu Đoković. Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u intervuu koji je napravljen prije porođaja, najviše je govorila o humanitarnom radu i izazovima s kojima se sreće kao direktorka Fondacije „Novak Đoković“.
- Bilo nam je bitno da preko Fondacije skrenemo pažnju na probleme i ljude u Srbiji. Novakovo ime je olakšalo, ali nemojte da mislite da nam je ikada bilo lako. Novakovo ime otvara sva vrata u svijetu - kaže Jelena.
Vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson i princeza Šarlin od Monaka samo su neke od istaknutih javnih ličnosti koje su pomogle rad te organizacije. 
- Nijedna poznata ličnost neće da dozvoli da se njeno ime upotrebljava kod institucija koje ne ulivaju povjerenje, a mi smo našu vrijednost potvrdili kroz razne projekte - rekla je Jelena, koja je ispričala i koliko su bili angažovani oko sanacije nakon - majskih poplava.
Mislim da smo se dobro izborili s tim izazovom i do sada smo obnovili tri vrtića, a u planu su još dva - kaže direktorka Fondacije.

Planovi za budućnost? Stvaranje svijeta gdje svako dijete ima mogućnost da ide u vrtić.

- Mi u NDF vjerujemo u svijet gdje svako dijete ima podjednaku šansu da izraste u produktivne i brižne ličnosti - to je nasa vizija. Zbog toga nas čeka puno posla u narednim godinama. Nastavićemo da otvaramo "Školice života" u ruralnim dijelovima Srbije kako bi obuhvatili što veći broj djece koja na žalost ne pohađaju predskolške ustanove. Srbija ima jednu od najnižih stopa uključenosti djece u predškolski sistem - više od 56% djece nije obuhvaćeno iz raznih razloga. Naša zelja je da tako zabrinjavajuće statističke podatke unaprijedimo time sto ćemo omogućiti da sva djeca pohađaju vrtiće- navodi Jelena i dodaje da time stavljaju pred sebe veliki posao koji treba da obave.

(blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.