Anđelina pronašla svadbeni poklon za svog muža
Ilustracija

Originalno, nema šta

Anđelina pronašla svadbeni poklon za svog muža

Anđelina Džoli je, čini se, okončala potragu za savršenim svadbenim poklonom za svog supruga Bred Pita.

I nije ništa od onoga što biste očekivali. Radi se naime o pisaćoj mašini kultnog pisca i avanturiste, Ernesta Hemingveja, javlja TMZ.
Pisaća mašina koju Anđelina kupuje za Breda nije "bilo kakva" mašina, već upravo posljednja kojom se slavni pisac služio.Koristio ju je kasnih 30-tih godina i na njoj je, između ostaloga, napisao i jedan od svojih najboljih romana, "Kome zvono zvoni", koji je objavljen 1940. godine.

"Njen agent stupio je u kontakt s kolekcionarom Stivom Soborofom, koji skuplja pisaće mašine slavnih ličnosti, a između ostalog posjeduje i ovu Hemingvejevu, 1926 Underwood", rekao je neimenovani izvor za TMZ.

Soborof u svojoj kolekciji ima i pisaće mašine Džona Lenona, Merlin Monro, Džoa DiMagija te mnoge druge koje su pripadale slavnim osobama i na kojima su napisana neka od najvećih djela svjetske književnosti.

Anđelina je prvobitno htjela kupiti pisaću mašinu Tenesija Vilijamsa, međutim, ona nije bila na prodaju. Tada je Anđelinin agent dao ponudu kolekcionaru da proda jednu od dvije Hemingvejeve mašine, a za nju je ponudio 250.000 dolara.

Bila je to, čini se, "ponuda koja se ne odbija". 

(index.hr)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.