Uskoro Bob Marli na pakovanjima marihuane?!
Bob Marli

VIDEO

Uskoro Bob Marli na pakovanjima marihuane?!

Ikona regea, tekstopisac, pjevač i gitarista Bob Marli, 33 godine nakon smrti postaće zaštitno lice "prvog globalnog brenda marihuane" u svijetu.

Porodica Marli i kompanija Privateer Holdings, najavile su da će se na tržištu uskoro pojaviti novi proizvod pod nazivom Marley Natural, "kanabis premijum kvaliteta dostojan njegovog života i baštine".

Nova linija proizvoda sastojaće se od krema na bazi marihuane, pribora (poput vaporizatora po ugledu na elektronske cigarete) i vrhunske sorte jamajkanskog kanabisa, inspirisane travom koju je Marli najviše volio. Porodica legendarnog muzičara i firma Privateer Holdings tvrde da je riječ o ozbiljnom poslovnom poduhvatu.

"Marihuana će se prodavati kao moderan proizvod, uredno pakovana i reklamirana uz pomoć agencije koja promoviše sportsku marku New Balance i lanac kafeterija Starbucks", ističu oni. Sam kanabis će se prodavati u vidu cvjetova, ulja i koncentrata, navode u kompaniji, dodajući da će kupci morati "sami da motaju svoje džointe".

141114marleylogojsw1224peeaa465d94583f2369b30e0f0661f1d0nbcnewsux720700

Ovo nije prvi proizvod koji će nositi Marlijevo ime. Njegova porodica je licencirala marku kafe, audio opreme i brojnih drugih proizvoda, uključujući rizle na kojima piše "Smoke Like a Marley".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.