Ivan Ivanović se izvinio zbog svoje ''šale'' o Bosankama
Ivan Ivanović

Osude na Tviteru

Ivan Ivanović se izvinio zbog svoje ''šale'' o Bosankama

Poznati srpski tv voditelj Ivan Ivanović izvinio se zbog nezgrapne "šale" u svojoj poslednjoj emisiji, koja je izazvala lavinu kritika u BiH i Srbiji.

U svojoj poslednjoj emisiji na TV Prva Ivan Ivanović je napravio "šalu" koja se nikako nije dopala publici u regionu, prije svega u BiH.

U dijelu emisije predviđenom za viceve Ivanović je rekao da je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine. I posle kažu da 'plavi šljemovi' tamo ništa nisu radili".

Razne nevladine organizacije iz Srbije i BiH, ali i udruženja novinara iz Srbije osudila su ovu šalu, a pojedini su je okarakterisali kao "morbidnu".

Ivanović se izvinio posredstvom svog Twitter profila:

"Izvinjavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očigledno ne poznajem dovoljno prilike u BiH".

Međutim, njegov Twitter profil zatrpan je raznoraznim osuđujućim komentarima, ali i teškim uvredama i prijetnjama, prenosi mondo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.