Bregović: Drogirao sam se da bih pisao pjesme!
Goran Bregović

Šokantno!

Bregović: Drogirao sam se da bih pisao pjesme!

Imao sam rok da tekstove završim za 10 dana. Drogirali su me da bih štoduže ostao budan, kaže Bregović.

Goran Bregović probao je drogu. Frontmen sastav Bijelo dugme otkrio je u dokumentarcu o kultnom bendu koji ove godine proslavlja 40 godina postojanja kako je narkotike morao da uzima da bi napisao neke od tekstova pjesama za izdanje „Šta bi dao da si na mom mjestu“.
- Imao sam rok da tekstove završim za 10 dana. Stavili su me na kokain da bih što duže ostao budan - rekao je Brega i dodao:
- Uzimao sam drogu sa 18 godina - i nisam se više drogirao. Uzimao sam je kada sam morao da pišem i poštujem rokove. Nikad ne bih uradio neki posao da me nisu pritisli.

U ranijim intervjuima Bregović je otkrio da je kao srednjoškolac u Sarajevu koristio psihoaktivnu supstancu LSD.
- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD da nikad više nije radio ljudski - govorio je Brega.

Za razliku od frontmena Gorana Bregovića, drugi pjevač „dugmića“ Mladen Vojičić Tifa nikad nije ni prestao da se drogira. Tifa je uzimao kombinaciju LSD i heroina. To je radio, kako je izjavio, da bi pobijedio tremu.

Gorana Bregovića, Alena Islamovića i njegov Orkestar za svadbe i sahrane čeka veliki koncert 27. decembra u Novom Sadu, gdje će izvesti najveće hitove Bijelog dugmeta, koje su prearanžirane za trubače, a balade će svirati Alen i Brega na gitarama, prenosi Alo portal.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.