Končita Vurst želi da upozna Putina
Končita Vurst

Posjeta Rusiji

Končita Vurst želi da upozna Putina

Bradata pobjednica Eurovizije 2014. kaže da bi željela da posjeti Rusiju i da ne bi propustila priliku da provede nedelju sa predsjednikom ove zemlje kako bi ga bolje razumjela.

Tomas Nojvirt, 26-godišnji austrijski pjevač koji je nastupao kao Končita Vurst, objasnio je svoju želju da provede vrijeme s ruskim vođom, tokom intervjua za njemački Kurier, prenosi RT. 

"Šta znači biti Vladimir Putin? Pod kakvim je on pritiskom?" zapitao se on. "Na kraju dana jedino što Putin želi je poštovanje. Ova želja za poštovanjem ujedinjuje njega i manjine", objašnjava Končita. 

Nojvirt, koji je gej, govoreći o sebi koristi muške zamjenice, ali kada govori o svom alter egu Končiti, preferira ženske zamjenice. 

On je čak izmislio fiktivnu priču za svoj lik: Končita je rođena u kolumbijskim planinama i udala se za francuskog burlesknog igrača.

Nojvirt kaže da ima mnogo fanova u Rusiji: "To je predivno, jer mi dokazuje da se mnogi Rusi ne slažu sa odlukom svoje vlade", misleći na ruski zakon koji zabranjuje gej propagandu među maloljetnicima. 

Međutim, nijesu baš svi u Rusiji tako željni da vide, i čuju, Končitu. Zadrti antigej zakonodavac Vitali Milonov, iz Sent Petersburga, poslao je molbu ruskom ministarstvu kulture u nadi da će zabraniti Končiti da nastupi u Moskvi. 

Iako se šef Putinovog kabineta, Dmitri Peskov, odsmijao ideji da se Končita i Putin sretnu, ideja možda i nije tako suluda kako zvuči. Prošlog mjeseca Končita se sastala sa generalnim sekretarm Ujedinjenih nacija Ban Ki Mumom tokom njegove posjete Beču. Ban i Vurst sreli su se na velikoj konferenciji povodom LGBT tolerancije.

( Izvor: B92 )

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.