Znate li prava imena vaših omiljenih zvijezda?
Majli Sajrus

Business Insider napravio listu

Znate li prava imena vaših omiljenih zvijezda?

Vodeći se time da je ime preduslov za uspjeh, mnoge svjetske zvijezde odlučile su da se odreknu svog pravog imena u nadi da će im novo ime donijeti veću slavu.

Mnogi holivudski velikani i zvijezde muzičke industrije odlučile su se na ovaj korak i zbog toga ne žale. Svi se slažu da je novo ime donijelo puno više od imena koje su im nadjenuli njihovi roditelji.

Business Insider napravio je listu od 30 poznatih osoba koje su odlučile da promijene vlastito ime, pa čak i prezime.

Jedan od njih je i glumac Majkl Kiton, ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u filmu Birdman. Nakon što mu je uručena nagrada, Kiton je napomenuo kako je njegovo pravo ime zapravo Majkl Daglas. Ime je promijenio na početku karijere kako bi izbjegao zamjene za Mikea Daglasa.

kiton

Keti Peri svoje ime mijenjala je čak dva puta. Kao djevojčica zvala se Ketrin Hadson. Svoj prvi album gospel muzike izdala je pod imenom Keti Hadson, da bi kasnije kada je počela da gradi svjetsku karijeru uzela majčino prezime kako bi izbjegla zamjene za glumicu Kejt Hadson.

Glumica Riz Viterspun svoje ime Laura Džejn promijenila je u majčino djevojačko prezime Riz.

Pravo ime pjevača Bruno Marsa zapravo je Peter Gene Hernandez. Svoje portorikansko ime Mars je promijenio kako bi izbjegao stereotipe. Nadimak Bruno otac mu je nadjenuo kad je imao dvije godine jer ga je podsjećao na njegovog omiljenog rvača Bruna Samartina. Posebno je zanimljivo kako je dodao ime Mars. Naime, mnoge djevojke govorile su mu da nije s ove planete, pa je pjevač pretpostavio da je zapravo sa Marsa.

bruno

Mlada pjevačica Majli Sajrus zvala se Destini Houp Sajrus. Dok je bila djevojčica otac ju je od milja nazivao 'Smajli' kako bi istakao njenu vedru narav. S godinama je nadimak Smajli skraćen u Majli. Prije 7 godina Sajrus je i službeno promijenila ime u Majli.

Šarmantni Vin Dizel svoje ime Mark Sinkler Vinsent promijenio je dok je radio kao izbacivač po njujorškim klubovima. Vin je naime skraćenica od njegovog prezimena Vinsent, a nadimak Dizel dobio je od prijatelja koji su ga zbog njegove energije često zezali da se pokreće na dizel gorivo.

vin

Niki Minaž nikada nije prežalila što je zbog muzičke karijere morala da se odrekne svog pravog imena Onika Tanja Maraj. "Neko mi je jednostavno promijenio ime. Kada sam potpisivala svoj prvi ugovor odmah su mi nametnuli ime Minaž. Borila sam se protiv tog imena zubima i noktima. Na kraju su me nagovorili iako oduvijek mrzim to ime", izjavila je pjevačica.

Pravo ime slavne Opre Vinfri zapravo je Orpa. Ime joj je izabrala ujna, ali kako niko nije znao pravilno  da izgovori Orpa, promijenila ga je u Opra.

(Prva.rs/Kodex.me)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.