Saša Matić posvetio koncert Kemalu!
Saša Matić

Pjevač rasplakao Sarajlije

Saša Matić posvetio koncert Kemalu!

Saša Matić i nedavno preminuli Kemal Monteno imali su veoma prisan prijateljski odnos, a vijest o smrti svog dugogodišnjeg prijatelja pjevač je prihvatio veoma teško. S obzirom na to da je silom prilika već imao zakazan nastup u Sarajevu, koncert je odmah posvetio svom preminulom drugu Kemalu, a isti je započeo i čuvenom numerom „Sarajevo, ljubavi moja“.

Već s prvim taktovima halom su se prolomile ovacije i aplauz, a prisutne su obuzele emosije, pa su i zaplakali. Uprkos tome što je bio ugovoren samo jedan nastup, zbog velikog interesovanja publike, Saša je u istom klubu pjevao i sutradan, kada je nekoliko stotina posjetilaca ostalo bez karata.

kemo

Saša je osjetio potrebu da se publici obrati i kaže nešto o svom prijatelju Kemalu:

- Ne volim patetiku, niti želim da riječima skrnavim naše prijateljstvo opisujući ga ili objašnjavajući koliko mi je teško zbog njegovog odlaska. Kemal je bio veliki umjetnik, a još veći čovjek, koji će nastaviti da živi kroz svoje vanvremenske hitove – suzdržano je rekao Saša.

Pjevač će ostati u Sarajevu do srijede, kako bi prisustvovao komemoraciji Kemala Montena.

Saša Matić i Dona Ares

Saša Matić i Dona Ares

Dona Ares: Saša je moj anđeo čuvar

Dona Ares, koja se bori sa teškom bolešću, rakom dojke, prisustvovala je nastupu Saše Matića. Nakon koncerta ona se pozdravila sa njim, a slike je postavila Fejsbuk.
- Pa kaže: „Ja se ne predajem ni onda kada mi lađe potonu nema te sile, nema oka što će me vidjeti na dnu“. Moj Anđeo čuvar - kralj meraka Saša Matić - napisala je pjevačica, a  prenosi Alo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.