Zbog divljanja u džipu Kaliniću prijeti do četiri godine zatvora
Milan Kalinić

Opasnost

Zbog divljanja u džipu Kaliniću prijeti do četiri godine zatvora

Poznati voditelj Milan Kalinić mogao bi da dobije i do četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao juče.

 Uslijed neprilagođene brzine, izazvao je tešku saobraćajnu nesreću svojim „lend roverom“. Njegovom krivicom, mađarski državljanin koji je učestvovao u sudaru završio je u šok sobi. Kalinić je odranije poznat po saobraćajnim prekršajima, prenosi Blic.

Voditelj Televizije „Pink“ i glumac Milan Kalinić (42) u nedelju oko 12 časova u selu Dupci u opštini Brus izazvao je težak saobraćajni udes u kojem su dva lica teško povrijeđena. Do saobraćajne nezgode je došlo kad se Kalinić sa suprugom i dvoje djece vraćao s Kopaonika i svojim „lend roverom“ prešao na suprotnu stranu kolovoza.

Voditelj se sudario sa automobilom marke „suzuki“ kojim je upravljao mađarski državljanin. Kako saznajemo, teške tjelesne povrede zadobio je bračni par u „suzukiju“, a voditelj je lakše povrijeđen.

Kaliniću je na licu mjesta urađen alko-test, kojim je utvrđeno da nije vozio pod dejstvom alkohola. Kako je saopštila PU Kruševac, protiv njega će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. 

- Ne mogu da pričam... Dobro sam, u redu sam... Moji su svi dobro. Stvarno ne mogu da pričam - rekao nam je Milan Kalinić nakon nezgode.

Tužiteljka Gordana Čolić, šef Višeg tužilaštva u Pančevu, objašnjava za „Blic“ da kada je nehatom izazvana nesreća u kojoj su putnici zadobili teške povrede predviđena kazna je do četiri godine zatvora.

- U ovom slučaju umjesto zatvorske kazne sud može da izrekne i novčanu kaznu. Takođe, sud ima pravo da okrivljenom izrekne, pored kazne, i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom od tri mjeseca do pet godina - kaže Čolićeva.
 

Kako saznajemo, muškarac i žena mađarskog državljanstva su prebačeni u kruševačku bolnicu.

- Oboje povrijeđenih su tokom transporta bili u svjesnom stanju. Žena je zadobila povrede u predjelu abdomena, a muškarac ima teže povrede glave, zbog čega je prebačen u Beograd. Milan je prošao s lakšim povredama i odmah je pušten - rekao nam je izvor bolnice. 
 

Osim bračnog para, u „suzukiju“ su u trenutku udesa bili i njihov sin i njegova djevojka, ali oni nijesu povrijeđeni.
 

Podsjetimo, Milan je poznat javnosti kao bahat vozač. On je posljednjih nekoliko godina vrlo često kršio saobraćajne propise, o čemu svjedoče brojne prijave i prilozi u emisiji „Paparaco lov“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.