Komšije prijavile Emira Kusturicu zbog natkrivanja terase bez dozvole
Ilustracija

Beograd

Komšije prijavile Emira Kusturicu zbog natkrivanja terase bez dozvole

Emira Kusturicu jure građevinski inspektori jer su komšije prijavile da je on na terasi svog stana u centru Beograda započeo radove za koje, prema tvrdnjama ostalih stanara, ali i nadležnih iz opštine Stari grad, nije dobio građevinsku dozvolu. Kusta se na ovaj potez odlučio nakon što su lopovi preko krova zgrade upali na balkon njegovog stana i pokušali da ga opljačkaju, prenosi Kurir.

Susjedi iz zgrade nisu potpisali saglasnost da režiser u potkrovlju iznad svog balkona sazida nadstrešnicu i na taj način promijeni kompletan eksterijer. Nakon razgovora s komšijama koji se protive neovlaštenoj gradnji, novinari su kontaktirali građevinsku inspekciju kako bi provjerili da li je Kusturici izdata dozvola na osnovu koje je natkrio terasu.

kusta-terasa3

- Prema evidenciji u opštini Stari grad Emiru Kusturici nije izdata dozvola, pa je po prijavi građevinski inspektor izašao na teren i pokušao da izvrši procjenu. Međutim, pošto investitor nije bio tu da se izjasni o tome, ostavljen mu je poziv, na koji treba da se odazove u roku od 10 dana. Zato molimo stanare za strpljenje da bi postupak bio sproveden onako kako treba. Potrebno je da se čuje i šta investitor ima da kaže. Ukoliko se on ne odazove na naš poziv, mi po katastru možemo utvrditi čiji je stan, a postupak može biti vođen i protiv N. N. lica i s tim se ide na oglasnu tablu, za sve postoji način - objašnjava Đorđe Vujičić, rukovodilac odjeljenja građevinske inspekcije u opštini Stari grad u Beogradu.

Prema svim procjenama, gradnja koju izvodi Kusturica iznad svoje terase podliježe sankcionisanju ukoliko nema dozvole.

Emir Kusturica, kako se saznaje, nije u Srbiji.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.