Amal Alamudin je novi ideal žene
Amal Alamudin

Muškarci se složili

Amal Alamudin je novi ideal žene

Ideali ženske atraktivnosti neprestano se mijenjaju što potvrđuje i posljednja studija o samcima koja je objavljena u Americi.

Muškarci sve više sanjaju o jakim, samosvjesnim i pametnim ženama poput Amal Kluni, koje ne trebaju pomoć svojih partnera u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, ali i u rješavanju velikih svjetskih problema.

Poznata internet stranica za upoznavanje Match.com napravila je veliku studiju na uzorku od 5675 samaca u Americi koja je donijela zanimljive rezultate. Čak 87 posto ispitanih muškaraca priznalo je da bi pristalo na vezu sa ženama koje bolje zarađuju od njih, te imaju više obrazovanje.

Sličan uzorak muškaraca (86 posto) priznalo je da želi samopouzdanu partnerku, dok je većina ispitanih muškaraca (90 posto) rekla da bi izašla sa ženom koja je preduzela prvi korak, odnosno pozvala ih na sastanak.

Novi podaci razbili su iluziju o postojanju stereotipa macho muškaraca i poniznih žena koje se smatraju slabijim polom. Štaviše, većina ženskih ispitanica priznala je da ima sve više slobode u vezama, te da zahtijevaju vrijeme koje žele provesti daleko od svog partnera.

Istraživači nazivaju ovu promjene u društvenom ponašanju Klunijevim efektom po uzoru na američkog glumca i reditelja Džordža Klunija koji je na ljeto prošle godine oženio vatrenu advokaticu za ljudska prava Amal Alamudin.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.