Dolce&Gabanna dvojac na udaru kritika zbog izjave o gej roditeljima
Oni su jedan od najpoznatijih gej parova, a protive se usvajanju

Protive se usvajanju

Dolce&Gabanna dvojac na udaru kritika zbog izjave o gej roditeljima

Nakon izjave da su zagovornici tradicionalne porodice, a ne sintetičke djece, modni duo Dolce and Gabbana se našao na stravičnom udaru javnosti.

''Protivimo se gej usvajanju. Jedina porodica koja postoji je tradicionalna. Bez surogat majčinstva i razmih hemijskih načina da dobijete potomke: život ima svoj prirodni tok i neke stvari ne treba mijenjati. Djecu nastalu vještačkim putem zovem sintetičkom djecom. Materica za izdavanje, otac izabran iz kataloga”, poručili su Stefano i Domenico i tako tamošnju javnost ostavili u šoku.

Prvi se oglasio pjevač Elton Džon lično pogođen ovom izjavom jer je i sam postao otac na način protiv kog su se oglasili italijanski dizajneri.

“Kako se usuđujete da nazovete moje predivno dijete sintetičkim? Treba da vas bude sramota što upirete prstom u vantjelesnu oplodnju; u to čudo koje je obezbjedilo mnoštvu parova (bilo da su oni gej ili strejt) da ispune svoj san i dobiju djecu. Vaš arhaični način mišljenja je zastario za ovo doba, kao i odjeća koju kreirate, uostalom. Nikada više neću obući bilo šta što ste vi kreirali!”, a potom i pozvao na bojkot ovog modnog brenda.

Ovom bojkotu su se pridružile mnoge slavne ličnosti, bilo da su lično pogođene (poput pjevača Riki Martina) ili se jednostavno to kosi sa njihovim uvjerenjima, iako oni sami imaju tradicionalnu porodicu, koju jedino D&G dvojac vrjednuje.

“Vaš glas je veoma moćan i ne biste trebali da ga koristite u svrhe propagiranja mržnje. Probudite se, 2015. je godina”, poručio je pjevač koji, iako ima dva sina, želi da ima još djece.

I poznati bloger Perez Hilton, koji je, poput Eltona i Rikija, postao otac putem surogat majke, imao je samo riječi prekora.

“Bojkotujem D&G jer želim da investiram svoj novac u pametnije stvari, a ne u podržavanje dva homoseksualca koja mrze sami sebe, a mog sina nazivaju sintetičkim.”

Međutim, ako ste pomislili da su se poznati dizajneri pokajali nakon što su im mnoge uticajne ličnosti ukazale na neispravnost njihovog stava, pogriješili ste.

Osim što je Eltona nazvao fašistom, Stefano Gabana je pozvao na bojkot slavnog pjevača, ali je potom spustio loptu i dao nešto pomirljiviju izjavu.

“Vjerujemo u demokratiju i osnovna ljudska prava. Naša namjera nije bila da osuđujemo tuđe izbore, samo smo iznijeli naš stav i način na koji vidimo stvarnost. A mi se zalažemo za slobodu i ljubav.

Potpuno sam svjestan da postoji više vrsta porodica i da su sve one podjednako legitimne kao i ona u kojoj sam ja odrastao. Ali, po mom ličnom mišljenju, porodica treba da bude organizovana na drugačiji način. To je mjesto u kom sam naučio sve vrijednosti ljubavi i porodice. 

Ja sam tako odgajan, ali to ne znači da ne razumijem druge.”

Ipak, nije ostao dužan Eltonu kome je posvetio završne riječi: “Nisam očekivao nešto takvo od osobe koju sam smatrao inteligentnom. Pa, ti, Eltone, propagiraš razumjevanje i toleranciju, a onda napadaš druge samo zato što se ne slažu sa tobom. Zar je to demokratski i prosvjetljujući način mišljenja? Ne, to je neznanje i neukost jer nisi u stanju da prihvatiš da neko razmišlja drugačije od tebe i da cijeniš to.”

 

(tracara.com)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.