Anđelini Džoli odstranjeni jajnici i jajovodi
Anđelina Džoli

Otkriven rani stadijum raka

Anđelini Džoli odstranjeni jajnici i jajovodi

Glumici Anđelini Džoli na nedavnoj operaciji uklonjeni su jajnici i jajovodi, jer su ljekari detektovali potencijalno rani stadijum raka jajnika.

Prije dvije sedmice stigli su užasni nalazi krvi. Iako nije imala rak, Anđelina je na jednom jajniku imala dobroćudni tumor, ali i niz upalnih procesa, koji su zabrinuli ljekara. Iako nije trebalo da se operiše odmah, odlučila se na drastičan potez kako bi se zaštitila od bolesti koja joj je prerano oduzela majku.

"Moja majka oboljela je od raka jajnika sa 49 godina. Ja imam 39. Sada znam da moja djeca nikad neće morati da kažu da im je majka preminula od raka jajnika", napisala je Anđelina u kolumni.

Od ranije je poznato da Anđelina nosi mutirani gen BRCA koji kod žena povećava rizik od raka dojke i raka jajnika. Od tih vrsta raka preminule su glumici majka, baka i tetka. Anđelina je i ovaj put vijest objavila sama, napisavši kolumnu za New York Times, kao što je to učinila i 2013. godine kada se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji da bi spriječila rak dojke.

"Prolazila sam kroz ono kroz šta prolazi hiljade drugih žena. Sama sam sebi rekla da moram da ostanem mirna i snažna i  da nema razloga da mislim da neću doživjeti odrastanje svoje djece ili da neću upoznati svoje unuke", napisala je, između ostalog, Anđelina u kolumni.

Kada je donijela odluku o operaciju, nazvala je supruga Breda Pita koji je odmah sjeo u avion da podrži svoju suprugu. U trenucima kada joj je doktor rekao da preporučuje operaciju, Bred je bio u Francuskoj.

"Najljepša stvar u takvim trenucima života je ta jasnoća. Znaš za šta živiš i šta je važno. To je tako smirujuće", napisala je Anđelina. 

 

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.