Zlata Petrović: Izraelci su mi ukrali hit! (VIDEO)
Zlata Petrović

Plagijat na Eurosongu

Zlata Petrović: Izraelci su mi ukrali hit! (VIDEO)

Predstavnici Izraela na ovogodišnjoj Evroviziji u Beču otpjevali su pjesmu koja neodoljivo podsjeća na veliki hit Zlate Petrović, „Mirišeš na nju“, prenosi Alo.

Pjesma „Zlatni dječak“, s kojom je ekipa Izraela zauzela deveto mjesto, ima gotovo identičan refren kao narodnjak koji je Zlata otpjevala još 2001.  Nadav Gueđ i članovi njegovog tima vjerovatno nisu mislili da će njihov plagijat biti otkriven, ali članovima crnogorskog i srpskog tima u Beču nije uspjela da promakne sličnost između ove dvije pjesme.

Zlata nije ljuta na Izraelce što su joj ukrali dio pjesme i poželjela im je mnogo sreće.

"I mi krademo od njih, pa šta. Drago mi je što im se pjesma svidjela. Ukrali su hit. Želim im da im pjesma bude popularna kao moja. Ukoliko mog kompozitora Milana Vasića zanima, neka se bavi zaštitom svojih autorskih prava, što se mene tiče, mogu da kradu. Ja ih neću tužiti. Slatka im je pjesma i zaista liči na moju", kaže Zlata. 

Ovo nije prvi put da se na Evroviziji pojavljuju pjesme koje neodoljivo podsjećaju na naše numere. Prije nekoliko godina predstavnici Albanije pokrali su Bajagu. Adrijan Lulgjuraj i Bledar Sejko izveli su pjesmu „Identitet“, koja podsjeća na „Plavi safir“.

 

 

 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.