Brena trebalo da glumi Ninu Andrejević u Boljem životu
Lepa Brena/Snežana Savić

Otkrivena velika TV tajna

Brena trebalo da glumi Ninu Andrejević u Boljem životu

Lepa Brena odbila je ulogu čuvene Nine Andrejević u seriji „Bolji život“, koja je kasnije proslavila njenu koleginicu Snežana Savić, saznaje Kurir.

Krajem osamdesetih producent TV Beograd je želio da na novom projektu u ulozi pjevačice ima veliku zvijezdu, a Brena je tada bila u zenitu popularnosti i već pokazala svoj raskošni glumački talenat u filmovima „Tesna koža 2“ i „Hajde da se volimo“. Saznanja Kurira potvrdila je pjevačica i objasnila zbog čega nije mogla da prihvati angažman.
- To je bilo veoma davno i više se ne sjećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dvije godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i svijeta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umjela - potvrdila je Brena.

Snežana Savić, s druge strane, nije ni znala da je reditelju u planu bila druga pjevačica.
- Mi glumci smo tu da radimo svoj posao. „Bolji život“ je velika serija. Izbacila me je u orbitu i donijela mi popularnost u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Prvi put čujem od vas da je uloga Nine Andrejević bila pisana za Brenu. Najbolje da pitate pisca Sinišu Pavića - rekla je Snežana Savić.

Reditelj popularne serije Mihajlo Vukobratović objasnio je da je i osamdesetih bila moda da se kao gosti u takvim projektima pojavljuju popularne pjevačice.
- TV Beograd je tada kao producent serije mogao da zahtijeva da igra Brena, svuda u svijetu je praksa da se poziva neko poznat. Moguće je da je postojala takva ideja. Nisam prava osoba za razgovor na tu temu - kaže Vukobratović, piše Kurir.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.