Porodica Vitni Hjuston zataškala njenu ljubavnu vezu sa ženom?
Vitni Hjuston

Objavljena biografija pjevačice

Porodica Vitni Hjuston zataškala njenu ljubavnu vezu sa ženom?

Porodica američke pjevačice Vitni Hjuston, koja je pronađena mrtva 2012. godine, pokušala je da zataška ljubavnu vezu koju je pjevačica imala s jednom ženom, prenosi američka štampa dijelove danas izdate biografije slavne tamnopute umjetnice.

Cijelo poglavlje knjige posvećeno je vezi koju je Vitni Hjuston imala sa Robin Kraford, njenom ličnom sekretaricom.

Prema pisanju lista Njujork post, ta ljubavna veza se dogodila početkom 90-ih godina. Advokat, čije ime nije navedeno, tražio je 250.000 dolara da ne oktrije javnosti detalje ljubavne veze Hjustonove.

U knjizi se, prema izvještaju FBI, navodi da je pjevačicin otac Džon Hjuston, pristao na ucjenu 1992. godine i „isplatio“ advokata.

Te iste godine Vitni Hjuston se udala sa Bobija Brauna dok je Robin Kraford poklonila luksuzni automobil u znak njihovog prijateljstva, dodaje se u knjizi.

Vitni Hjuston (49) je pronađena mrtva u kadi jedne hotelske sobe 2012. godine. Njena smrt je okarakterisana kao nesrećan slučaj i posljedica davljenja, a navedeno je da su joj doprinijeli srčano oboljenje i kokain.

Pjevačica je izdala 15 studijskih albuma a prema Ginisovih knjizi rekorda bila je ženski vokal s najviše nagrada, među kojima dvije nagrade Emi, šest Gremija i 30 nagrada Bilbord mjuzika, prenose Novosti.

Prodala je više od 200 miliona albuma i singlova širom svijeta i igrala u filmovima Tjelohranitelj sa Kevinom Kostnerom i ostvarenju Svještenikova supruga.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.