Skandal: Ko je otac princa Harija?
Princ Hari

Šokantni detalji

Skandal: Ko je otac princa Harija?

O pravom ocu princa Harija se govorilo i ranije kada su se u javnosti, sredinom devedesetih, prvi put pojavili detalji o aferi koju je Dajana imala sa Hjuitom.

Predstava Istina, laži, Dajana podgrijala je priče o nekadašnjem ljubavniku princeze Dajane, bivšem oficiru Džejmsu Hjuitu, za kojeg se ranije u britanskoj javnosti govorilo da je pravi otac princa Harija. Dramaturg Džon Konvej tvrdi da je sam Hjuit podržao ovakav scenario.

"Postoji jedno interesantno otkriće o odnosu Hjuita i Dajane, a za koje je on dozvolio da postane dio predstave. Naime, njihova emotivna veza je počela 18 mjeseci prije nego što je Hari rođen", izjavio je Konvej.

Džejms Hjuit je negirao navode Džona Konveja da je vidio scenario, a više puta je ponovio i da on nije otac princa Harija, rekavši da je Hari već imao dvije godine kada su se Džejms i Dajana upoznali.

"To što Hari ima riđu kosu i što možda malo podsjeća na mene nije dokaz da sam mu ja otac, riječ je samo o slučajnosti", izjavio je Hjuit.

Hjuit ima i potvrdu da Hari nije njegov sin. Naime, 2003. godine sprovedeno je DNK istraživanje na osnovu vlasi kose princa Harija, kada je dokazano da Džejms Hjuit nije njegov otac.

U biografiji princa Harija "Harry: The People’s Prince" otkriveni su novi detalji o njegovom djetinjstvu. Dok je odrastao, sin princeze Dajane nije bio siguran da li mu je princ Čarls pravi otac jer su kružile glasine da je on zapravo dijete kapetana kraljevske konjice Džejmsa Hjuita.

Autor Harijeve biografije Kris Hačins osvrnuo se na prinčevo odrastanje isumnje koje su ga opsjedale u ranom periodu. Naime, mediji su spekulisali da njegov pravi otac nije princ Čarls, već Džejms Hjuit. Hari je Hjuita doživljavao kao prijatelja svoje majke, a nije znao da su njih dvoje bili u vezi. Pretpostavlja se da je upravo kapetan kraljevske konjice inspirisao princa da postane vojnik. Dok je Vilijam obožavao da slaže slagalice, Hari se igrao u uniformi koju je Hjuit naručio specijalno za njega.

Mlađi princ je rado slušao priče iz vojske i maštao o tome da jednog dana i sam postane njihov dio. Kada su mediji prvi put izneli sumnje da je Hjuit Harijev otac, princ je bio zbunjen. Međutim, Hjuit je 2002. godine porekao glasine.

"Ja nisam otac princa Harija. Bio sam sa Dajanom u vezi, ali to je sve. Svi govore da smo slični, ali Hari je zgodniji nego što sam ja ikada bio", uzvratio je on. Hari je poštovao Hjuita i divio mu se sve dok nije medijima prodao priču o ljubavi sa Dajanom, koju je naslovio "Ljubav i rat", prenosi Stil portal.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.