Kako da nikad ne doživite ovakav užas
Nikol Kidman je prije par dana ovakva prošetala crvenim tepihom

Šminker savjetuje

Kako da nikad ne doživite ovakav užas

Poznate ljepotice imaju sasvim dovoljno novca da sebi priušte najbolje šminkere i najskuplju šminku na svijetu - a one se ipak na crvenom tepihu često pojavljuju sa jednom velikom greškom. I upravo zbog te greške ih mediji često ismijevaju, a šminker Marina Dragić vas savjetuje kako to da izbjegnete.

Radi se o bijelom HD puderu u prahu, koji je specifičan jer je sastavljan od izuzetno sitnih čestica i koristi se za popunjavanje i skrivanje bora.

Nažalost, kada se ne koristi ispravno, u kombinaciji sa jakim blicevima fotoaparata dobijete nešto poput ovoga što ima Nikom Kidman - lice koje izgleda kao da je umočeno u brašno.

- Ti svijetli puderi se najčešće koriste da sakriju nedostatke i popune bore, i jako su popularni. Međutim, velika je greška koristiti puder koji je previše svijetao, jer onda uvijek rizikujete da se nađete u ovakvoj situaciji kada se nađete pred blicevima - upozorava profesionalni šminker Marina Dragić.

Nikol Kidman

Nikol je i 2009. godine napravila istu grešku, Foto: Profimedia.rs

Naime, HD puderi su napravljeni baš za nastup pred kamerama ali, kao što su mnogobrojne poznate dame do sada pokazale, ne slaže se uvijek najbolje sa fotoaparatima. Sličan ispad je imala i Anđelina Džoli, ali Nikol definitivno prednjači.

- Mnogo je bolja opcija da uzmete puder koji jeste svjetliji od vaše boje kože, kako bi istakli ono što želite, ali da ipak ne pretjerujete. Sve izgleda bolje kada je prirodnije - zaključuje  sagovornica.

Pored odabira pudera, evo još nekoliko grešaka koje bi trebalo po svaku cijenu da izbjegavate.

Crni krejon u očima

Crni krejon je rezervisan za gornji kapak, na koji se nanosi poput ajlajnera. Nažalost, mnoge djevojke ga i dalje stavljaju u unutrašnji dio donjeg kapka, što vizuelno smanjuje oči. Umjesto toga, krejonom možete da istaknete liniju trepavica, a u unutrašnjost stavite olovku boje kože.

Precrtavanje usta

Ovo je posebno riskantno u toplijim mjesecima, kada postoji mogućnost da pod visokim temperaturama karmin i olovka krenu da se tope i razlivaju u male bore oko usana. Naravno, vizuelno povećavanje usta je dozvoljeno, ali potrudite se da ne pretjerujete.

Tamniji puder

Samo pogledajte oko sebe, i vidjećete da većina djevojaka uopšte ne nosi puder odgovarajuće nijanse. Najčešće uzimaju za nijansu tamniji, kako bi izgledale preplanulo. Umjesto toga, nađite puder koji vam savršeno odgovara, a malo boje unesite taktički pozicioniranim bronzerom i rumenilom.

Izvor: 24sata

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.