Prelijepa manekenka i košarkašica izgubila nogu zbog TAMPONA
Lauren Vaser izgubila nogu zbog tampona

Toksični šok

Prelijepa manekenka i košarkašica izgubila nogu zbog TAMPONA

Lauren Vaser (27) krasila je kataloge i naslovne strane mnogih svjetskih časopisa. Modni agenti su joj predviđali blistavu karijeru, a pored modelinga bavila se i profesionalno košarkom. A onda je jedne večeri, sasvim neočekivano izgubila sve - manekensku i košarkašku karijeru, zdravlje, a umalo i život.

Tokom menstrualnog ciklusa Lauren je koristila tampone, iako je čula da tampon, u vrlo rijetkim slučajevima, može da izazove sindrom toksičnog šoka, ipak je smatrala da se to sigurno neće dogoditi njoj.

Za jedne svjetske novine je izjavila da se "oduvijek pridržavala uputstava za upotrebu, mijenjala tampon na nekoliko sati", dok se jedne večeri njen život nije znatno promijenio.

Sljedeće čega se sjeća jeste da joj je u stan upao policajac, da je odvezena u bolnicu sa visokom temperaturom, unutrašnji organi su joj otkazivali i doživjela je jak srčani udar. Ljekari nisu mogli da utvrde šta se dešava, sve dok nije jedan doktor prepoznao simptome i upitao je da li koristi tampone.

Analize su pokazale da je zadobila sindrom toksičnog šoka koji je prouzrokovao gangrenu i desna noga ispod koljena mlade manekenke je amputirana.

Nakon izlaska iz bolnice, Lauren je podigla tužbu protiv kompanije koja proizvodi te tampone, čija upotreba je manekenku umalo koštala života.

Mlada manekenka je prestala da se bavi manekenstvom, ali obzirom da je u vezi sa Dženifer Rovero, koja je profesionalni fotograf, vratila se na modnu scenu.

Bar za Instagram, na kojem njena djevojka pravi čuda.

Fotografije možete pogledati > ovdje

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.