Isidora Bjelica se oporavlja
Isidora Bjelica

Novi rezultati

Isidora Bjelica se oporavlja

Nakon mjesec dana, koliko je na hemioterapiji u Švajcarskoj, rezultati su se poboljšali, jer joj očigledno njihov način liječenja prija.

Spisateljica Isidora Bjelica polako dobija treću bitku sa kancerom, koji joj se non-stop vraća, pa joj to uliva nadu da će ovog puta dobiti i rat. Nakon mjesec dana, koliko je na hemioterapiji u Švajcarskoj, rezultati su se poboljšali, jer joj očigledno njihov način liječenja prija, piše Alo. 

"Nalazi su mi dvaput bolji i uskoro završavam prvu seriju terapije od mjesec dana. Onda me čeka pauza od 15 dana do hipertermije, kojoj ću biti podvrgnuta", kaže Isidora, koja se liječi u Cirihu zahvaljujući novčanim sredstvima koje je za nju prikupio pjevač Vlado Georgiev koncertima koje je održao za nju. 

Ona uspijeva da iskoristi bolje zdravstveno stanje da prošeta prirodom, a posjetila je i manastir Svete Trojice. 

"Predah i molitve mi ulivaju najveću snagu da se borim. Malo se odmaram i na sijenu", istakla je Isidora, kojoj društvo pravi suprug Nebojša Pajkić. 

Izolovanost od porodice joj najteže pada jer zbog obaveza djeca Vila i Lav ne mogu stalno da budu uz nju, kao ni suprug, koji je redovni profesor na fakultetu. Ipak, spisateljica se trudi da, iako je daleko i bije najvažniju bitku, bude upućena u svaki sekund njihovog života. 

"Ostala sam u šoku kada mi je Vila poslala fotografiju na kojoj je prikačena na neku žičaru kojom jedri nebeskim svodom. Nebo nije dovoljno za moju dragu ćerku", pohvalila se Isidora neustrašivošću svoje nasljednice, koja je tu osobinu očigledno naslijedila od majke. 

Podsjećanja radi, Isidori se i nakon operacije karcinoma na jajnicima vratila bolest koja je bila u trećoj fazi. Nju, ipak, nada i entuzijazam da će pobijediti tumor i još dugo godina svojoj djeci biti majka ne napuštaju.

(Bulevar) 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.